Sense of Hope

- turnéversion


Ett samarbete mellan DuvTeatern och Carl Knif Company


Sense of Hope är en duett skapad av Carl Knif för och i samarbete med Emil Nordman och Eero Vesterinen. Detta självbiografiska verk tar avstamp i Emils egna upplevelser av ensamhet och utanförskap. Trots den mörka tematiken vill föreställningen genom text och dans framkalla ljus och värme. Kan vi försonas med vårt förflutna? Hur hittar vi tillbaka till ljuset? Det är frågor som föreställningen ställer.

 

Koreografi: Carl Knif, Emil Nordman
Text: Emil Nordman
Dans: Emil Nordman, Eero Vesterinen
Ljuddesign: Janne Hast
Ljusdesign och teknik för turnéversionen: Mari Agge
Scenografi och ljusdesign i orginalproduktionen: Joonas Tikkanen
Tekniskt ansvarig i orginalproduktionen: Anttoni Halonen
Kostymdesign: Karoliina Koiso-Kanttila
Hår- och sminkplanering: Maria Karhu
Tillverkning av kostymer: Nina Ukkonen
Produktion: Annina Blom, Marjo Pyykönen, Sara Sandén, Charlotte Karlsson och Sara Haapalahti
Fotograf: Yoshi Omori
Trailer: Jonatan Sundström

 

Föreställningsbild där dansare Emil sticker en käpp mot dansare Eero. Båda dansarna är svartklädda och scenen är inbäddad i ett dramatiskt mörkrött ljus.


Sense of Hope hade premiär den 26 november 2022 som en del av dansverket Två duetter. Föreställningen spelades under november-december 2022 i DuvTeaterns studio. Läs mer om Två duetter här.

Sense of Hope tilldelades Kiss my Turku Award, en utmärkelsen som ges till en finländsk föreställning med internationell potential, på FinFringe i Åbo i maj 2023. Föreställningen spelades på Åbo Svenska Teater under festivalen.

"Sense of Hope har ett mycket personligt tema. Föreställningen är berörande och gjord på ett sätt som gör att alla kan förstå den. Juryn charmades också av det verkligt professionella genomförandet och samarbetet mellan den professionella dansaren Eero Vesterinen och Emil Nordman vars personliga erfarenheter framförs på scenen. Vesterinen och Nordman skapade skickligt en gemensam rörelsevärld. Sense of Hope är definitivt en föreställning som borde visas också utanför Finland."

- Juryns utlåtande (Kiss my Turku Award)

 

BESTÄLL FÖRESTÄLLNINGEN

Sense of Hope är en del av Teatercentrums och Konsertcentralens LIVE 2-projekt för 2023-2024


Via Konsertcentralens (Konserttikeskus) hemsida kan du beställa föreställningen till din skola:

 

Föreställningens längd: 20 min + 15 min för en möjlig diskussion med dansarna

Föreställningens språk är engelska. Diskussionen efteråt kan hållas på svenska, finska eller engelska. 


Sense of Hope är ett samarbete mellan DuvTeatern och Carl Knif Company. 

 

Logotyp för DuvTeatern. En för hand ritad flygande duva och texten 'DuvTeatern' under den.

 

 

 


DuvTeatern är en professionell fri teatergrupp för scenkonstnärer och teaterarbetare med och utan funktionsvariation - den enda i sitt slag i Finland. Teatern har som mål att skapa konstnärligt nytänkande scenkonstverk och utveckla tillgängligheten och mångfalden inom den finländska scenkonsten. Genom åren har DuvTeatern gjort egna tolkningar av välkända klassiker, opera, barnteater, performancekonst och föreställningar baserade på poesi, improvisation, musik och dans. 

 

Logotyp för Carl Knif Company. De fetstilta orden Carl Knif är placerade ovanför ordet Company, skrivet med versaler.

 

 

 

Carl Knif Com­pa­ny är ett danskompani verksam i Finland och internationellt sedan 2012. Knifs scen­konstp­ro­duk­tio­ner är väl­kän­da bland an­nat för sitt sä­reg­na fy­sis­ka utt­ryck och för sin ori­gi­nel­la och var­ma hu­mor. Knifs pro­duk­tio­ner har tur­ne­rat in­ter­na­tio­nellt och hans fö­res­täll­nin­gar har setts i ett dus­sin­tal län­der värl­den över. Läs mer om Carl Knif Company.